Vers fruit, diepvries fruit of fruit uit blik? Ontdek wat je het beste kunt eten
Diepvries fruit en fruit uit blik kun je lang bewaren en meestal hoef je hier dan ook minder van weg te gooien. Daarbij is het vaak ook voordeliger dan vers fruit. Maar is het wel net zo gezond of kun je beter voor vers fruit kiezen? In dit artikel lees je hier alles over.
Vers fruit
Veel mensen kiezen het liefst voor vers fruit. Dit is natuurlijk lekker vers, waardoor je zou denken dat het ook de beste smaak heeft. Het nadeel van vers fruit is echter dat het elke dag dat het langer ligt wat meer voedingsstoffen verliest. Vers fruit dat net geoogst is zou daarom het meest ideaal zijn.
Vaak heeft het fruit echter al een hele weg naar de supermarkt afgelegd en ligt het bij jou ook nog even op de fruitschaal. Des te langer de tijd tussen het oogsten en eten, des te minder voedingsstoffen het fruit nog bevat.
Diepvries fruit
Een andere optie is diepvries fruit. Dit kun je een aardige tijd in de vriezer bewaren en je kunt hier steeds een portie uitpakken. Het voordeel van diepvries fruit is dat het direct na de oogst wordt ingevroren. Hierdoor is het eigenlijk nog verser dan 'vers' fruit. Het bevat dan ook in ieder geval even veel en soms zelfs nog meer voedingsstoffen dan 'vers' fruit.
Fruit uit blik
Je zou ook kunnen kiezen voor fruit uit blik. Kies dan altijd voor fruit op sap en niet voor fruit op siroop. Fruit op siroop drijft namelijk in een mengsel van water en suiker, waardoor het extra veel suikers bevat. Fruit op sap bevat minder suikers, maar nog altijd meer suikers dan vers fruit of diepvries fruit. Je kunt daarom het beste voor vers fruit of diepvries fruit kiezen en fruit uit blik zoveel mogelijk laten staan.
Pst⦠Heb jij ons papieren KVV Magazine al besteld? Elke editie staat vol met informatieve artikelen, inspirerende verhalen, tips & tricks, een trainingsschema en een weekmenu. Geef je motivatie een boost en behaal jouw bodygoals met ons magazine voor vrouwelijke krachtsporters.