Eiwitrijk diner: quiche met kip en champignons

Deze quiche met kip en champignons zit echt boordevol eiwitten! Hieronder vind je het eenvoudige recept.

Kcal & macro's

Per portie - 1/4 van de quiche

390 Kcal

35% eiwit (34 gr)
32% koolhydraten (124 gr)
33% vet (14 gr)

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr kipfilet
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 120 gr geraspte kaas (jongbelegen)
  • 200 ml magere yoghurt
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart uit diepvries (ontdooid)
  • 3 eieren
  • 3 el verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes en kook het gedurende vijf minuten in water met een beetje zout.
  3. Bekleed ondertussen een taartvorm met de plakjes deeg.
  4. Giet de kipfilet en de champignons af en laat het goed uitlekken.
  5. Hak de knoflook en de verse kruiden fijn.
  6. Klop de eieren los en meng het vervolgens met de knoflook, kruiden, yoghurt, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
  7. Verdeel de stukken gekookte kip en champignons over het deeg in de taartvorm en giet hier het eimengsel overheen.
  8. Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  9. Serveer de quiche eventueel met een lekkere frisse salade.

Wil je kookinspiratie opdoen met meer eiwitrijke recepten en weekmenu's van andere vrouwelijke krachtsporters? In onze magazines vind je dit allemaal + info en tips over krachttraining, voeding en herstel.

Meer info & bestellen