fbpx

Lekker & gezond!

Zoete aardappel is op dit moment 1 van mijn favoriete voedingsmiddelen. Je kunt er naast lekkere krokante patat of een zoete aardappelsoep nu ook heerlijke pannenkoeken van maken.

Wist je dat de zoete aardappel – ook wel bekend als ‘bataat’ – een groente is!

Ingrediënten zoete aardappel pannenkoeken (4 stuks)

  • 200 gram zoete aardappel
  • 50 gram havermeel
  • 1 ei
  • 175 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Scheutje olijfolie of cookingspray

Bereiding zoete aardappel pannenkoeken

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
  2. Kook de zoete aardappelblokjes in 10 – 15 min. gaar.
  3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en blendt tot een stevig beslag. Het beslag is iets steviger dan traditioneel pannenkoeken beslag.
  4. Zet je koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden, draai het vuur middelhoog.
  5. Doe wat olie in de pan, als de olie goed heet is kun je het beslag in de pan doen.
  6. Draai halverwege je pannenkoek om (zo’n 4 minuten per kant, anders is de binnenkant niet gaar). Als beide kanten goudbruin zijn ,is je pannenkoek gaar.
  7. Herhaal stap 5 & 6 totdat je beslag op is.

Tips: Deze pannenkoeken zijn niet alleen lekker als lunch, maar ook als ontbijt. Maak je zoete aardappel pannenkoeken nog wat lekkerder met agavesiroop, kwark en/of wat fruit!

Voedingswaarden per zoete aardappel pannenkoek:

Calorieën: 118,25
Koolhydraten: 18,55 gram
Eiwitten: 5,75 gram
Vetten: 3,78 gram