Lekker & gezond!
Zoete aardappel is op dit moment 1 van mijn favoriete voedingsmiddelen. Je kunt er naast lekkere krokante patat of een zoete aardappelsoep nu ook heerlijke pannenkoeken van maken.
Wist je dat de zoete aardappel – ook wel bekend als ‘bataat’ – een groente is!
Ingrediënten zoete aardappel pannenkoeken (4 stuks)
- 200 gram zoete aardappel
- 50 gram havermeel
- 1 ei
- 175 ml plantaardige melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- Scheutje olijfolie of cookingspray
Bereiding zoete aardappel pannenkoeken
- Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
- Kook de zoete aardappelblokjes in 10 – 15 min. gaar.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en blendt tot een stevig beslag. Het beslag is iets steviger dan traditioneel pannenkoeken beslag.
- Zet je koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden, draai het vuur middelhoog.
- Doe wat olie in de pan, als de olie goed heet is kun je het beslag in de pan doen.
- Draai halverwege je pannenkoek om (zo’n 4 minuten per kant, anders is de binnenkant niet gaar). Als beide kanten goudbruin zijn ,is je pannenkoek gaar.
- Herhaal stap 5 & 6 totdat je beslag op is.
Tips: Deze pannenkoeken zijn niet alleen lekker als lunch, maar ook als ontbijt. Maak je zoete aardappel pannenkoeken nog wat lekkerder met agavesiroop, kwark en/of wat fruit!
Voedingswaarden per zoete aardappel pannenkoek:
Calorieën: 118,25
Koolhydraten: 18,55 gram
Eiwitten: 5,75 gram
Vetten: 3,78 gram