Zoete aardappel is op dit moment 1 van mijn favoriete voedingsmiddelen. Je kunt er naast lekkere patat of aardappelsoep ook pannenkoeken van maken!
Wist je dat de zoete aardappel - ook wel bekend als 'bataat' - een groente is!
Ingrediënten zoete aardappel pannenkoeken (4 stuks)
- 200 gram zoete aardappel
- 50 gram havermeel
- 1 ei
- 175 ml plantaardige melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- Scheutje olijfolie of cookingspray
Bereiding zoete aardappel pannenkoeken
- Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
- Kook de zoete aardappelblokjes in 10 - 15 min. gaar.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en blend tot een stevig beslag. Het beslag is iets steviger dan traditioneel pannenkoeken beslag.
- Zet je koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden, draai het vuur middelhoog.
- Doe wat olie in de pan, als de olie goed heet is kun je het beslag in de pan doen.
- Draai halverwege je pannenkoek om (zo'n 4 minuten per kant, anders is de binnenkant niet gaar). Als beide kanten goudbruin zijn ,is je pannenkoek gaar.
- Herhaal stap 5 & 6 totdat je beslag op is.
Variatie tips
Deze pannenkoeken zijn niet alleen lekker als lunch, maar ook als ontbijt.
Maak je zoete aardappel pannenkoeken nog wat lekkerder met agavesiroop, kwark en/of wat fruit!
Wil je extra eiwitten? Meng dan een schepje whey door het beslag en gebruik wat magere kwark of skyr als topping.
Voedingswaarden per zoete aardappel pannenkoek:
Calorieën: 118,25
Koolhydraten: 18,55 gram
Eiwitten: 5,75 gram
Vetten: 3,78 gram
Wil je elk kwartaal nieuwe gezonde recepten ontvangen en je laten inspireren door weekmenu's van andere krachtsporters? In onze KVV magazines vind je recepten, praktische tips, info over voeding en krachttraining én ervaringsverhalen!
Al duizenden vrouwen doen inspiratie op met ons magazine en behalen hun bodygoals. Heb jij jouw exemplaar al gereserveerd?