Zo train je jouw bovenlichaam thuis: 7 lichaamsgewicht oefeningen

on

Met een set dumbbells of wat kettlebells kan je thuis heel wat fitness oefeningen doen die je in de sportschool ook doet. Zonder gewichten is dat wat lastiger, zeker als we kijken naar de bovenlichaam oefeningen. Met welke lichaamsgewicht oefeningen kun je jouw bovenlichaam nu goed trainen thuis?

1. Push-Up

Deze lichaamsgewicht oefening verwachtte je misschien al een beetje in deze lijst. Het is ook een fantastische lichaamsgewicht oefening waarbij je heel wat kracht moet zetten. Je traint hiermee met name de borst, maar ook de trapezius, biceps, rugspieren en buikspieren. Kun je nog geen volledige Push-Up uitvoeren? Doe ze dan eerst een aantal keer op je knieën of tegen de muur.

2. Reverse Snow Angel

- Advertentie -

De Superman – waarbij je liggend op je buik jouw armen en benen strekt en iets omhoog brengt – ken je misschien al. De Reverse Snow Angel is hier een variant op. Hierbij breng je jouw armen naar voren en naar achteren. Op deze manier train je naast je onderrug en je buikspieren ook meteen je schouders en je trapezius.

3. Glute Bridge

Wellicht ken je deze oefening ook al of in ieder geval een andere oefening die hierop lijkt: de Hip Thrust. De Glute Bridge voer je echter uit vanaf de grond. Hierbij gebruik je jouw onderrugspieren en dit is dan ook een goede oefening om je onderrug te trainen. Daarnaast train je ook je bilspieren mee, wat natuurlijk altijd goed is.

4. Mountain Climber

Een goede bodyweight oefening voor het trainen van de buikspieren is de Mountain Climber. Hiermee train je zowel de rechte als de schuine buikspieren. Ook train je de bilspieren ook een beetje mee.

5. Uneven plank

De Plank vinden we vaak al een aardig lastige oefening. Hierbij focus je voornamelijk op de buikspieren, maar je traint eigenlijk het hele lichaam. Om de oefening nog wat uitdagender te maken en je triceps meer mee trainen, kun je ervoor kiezen om Uneven Planks te doen.

6. Pike Push-Up

Je schouders thuis trainen met alleen lichaamsgewicht oefening kan lastig zijn. Toch is er wel een goede oefening waarmee je met name de voorkant van je schouders én je borstpieren kan trainen, namelijk de Pike Push-Up. Hierbij breng je je lichaam eigenlijk in een hoek van 90 graden, waardoor de druk op je schouders bij het doen van deze Push-Up hoger wordt.

7. Triceps Dip

Wil je jouw triceps graag nog extra trainen thuis? Dan kun je de Triceps Dip aan je trainingsschema toevoegen. Hiermee train je de triceps en daarnaast ook de borst, schouders en buikspieren.

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Powervrouw Bundel 1

In de Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, herstel & mindset die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Must Read

close-link