Zo haal jij meer uit je training!

on

KVV Magazine

– Inkijkexemplaar –

Veel vrouwen houden hun focus niet bij hun training en willen te snel, waardoor ze niet alles uit hun training halen. Suus vertelt je hier over haar ervaringen en legt uit hoe zij beter presteerde en herstelde door meer te focussen!

Sociale contacten, maar weinig spiergroei

Eerlijk is eerlijk, ik kan er zelf over meepraten. De eerste jaren dat ik trainde vond ik het vooral heel gezellig in de sportschool. Als je vaak traint, zie je natuurlijk vaak dezelfde gezichten. Uiteindelijk sta je een half uur te kletsen. Dit resulteerde in aardig wat sociale contacten, maar weinig spiergroei. Ook waren mijn telefoon en mijn onzekerheid afleidende factoren. Omdat ik mijn aandacht er vaak niet bij had, de oefeningen te snel deed en te weinig focuste, kreeg ik last van mijn lijf. Door de ziekte van Crohn heb ik soms aardig last van ‘beperkingen’, maar dat negeerde ik! De gedachte ‘als ik even snel train heeft mijn lichaam daarna weer rust’, heeft mij behoorlijk in de weg gestaan.

Minder trainen, meer vooruitgang

Totdat ik met een andere trainer in gesprek ging. Van hem leerde ik dat mijn lichaam mogelijk zelfs slechter herstelde door de vele sets, het (te) snelle tempo en mijn gebrek aan focus. Vervolgens ben ik een dag minder gaan trainen, het aantal sets is verminderd en het tempo is slopend soms. Maar raad eens… Mijn lichaam reageert veel beter, herstelt sneller, ik merk meer vooruitgang en heb veel meer focus tijdens mijn work-out. Mijn sociale contacten liet ik achter bij de oude sportschool en ik merk dat zelfs mijn motivatie weer terugkomt. Dit was een tijd minder door vooral lichamelijke klachten en vermoeidheid.

Ook gebruik ik nu vaak powerstraps of wrist wraps. Deze helpen mij een oefening nog beter en rustiger uit te voeren zonder last te krijgen van pijn, lichamelijke klachten en blessures. Zo behoud ik nog meer focus omdat mijn aandacht niet afgeleid wordt door ongemak.

- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Powervrouw Bundel

In deze bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, herstel & mindset die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je commentaar in!
Vul hier je naam in

Must Read