Thuis werken én fit blijven, ook met de nieuwe corona maatregelen

on

KVV Magazine

- Sneakpreview -

 

Gisteren zijn tijdens de persconferentie van het kabinet nieuwe maatregelen bekendgemaakt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo geldt er inmiddels een samenscholingsverbod voor meer dan drie personen. Ook wordt aangeraden om zo min mogelijk naar buiten te gaan. Maar hoe blijf je toch fit als je voornamelijk thuis zit?

1. Ga dagelijks even naar buiten

Onder invloed van zonlicht maakt je huid vitamine D aan. Vitamine D is een belangrijke vitamine, zeker voor krachtsporters. Dit zijn de voordelen van vitamine D [1]:

 • Maakt je spieren sterker
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Heeft een positieve invloed op je weerstand
 • Verhoogt de calciumopname, waardoor je botten en tanden sterker blijven
 • Verhoogt je concentratie
 • Geeft je een gelukkig gevoel en gaat depressies tegen

Zelfs als je gezond en gevarieerd eet, is de kans klein dat je dagelijks voldoende vitamine D uit je voeding haalt. Je hebt dus echt zonlicht nodig. Daarbij is het natuurlijk ook fijn om even uit huis te zijn en even te ontspannen in de buitenlucht.

- Advertentie -

Ook met de nieuwe corona maatregelen van 23 maart is het gelukkig niet verboden om naar naar buiten te gaan. Je kunt dus nog gewoon naar buiten gaan. Ga in ieder geval dagelijks een kwartiertje naar buiten en het liefst langer.

Houd wel rekening met het volgende:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand
 • Ga niet naar drukke parken of andere drukke plekken
 • Ga het liefst alleen naar buiten
 • Ga niet elke dag naar buiten om boodschappen te doen. Doe één of twee keer per week boodschappen en ga de andere dag gewoon een rondje wandelen of hardlopen.
 • Blijf thuis als je hoest/kucht of verkouden bent of als iemand anders in je gezin koorts heeft (dit is ook één van de corona maatregelen van 23 maart). Geniet dan van de buitenlucht door even op je balkon of in de tuin te zitten of te bewegen.

2. Doe een paar keer per week een thuis work-out

Elke dag voldoende bewegen is belangrijk voor jouw fitheid. En je wilt natuurlijk ook niet je trainingsresultaten teniet doen. Doe daarom in ieder geval een paar keer per week een thuis work-out. Je kunt ook elke dag een work-out doen, afhankelijk van je trainingsniveau. Ben je een beginner? Doe dan maximaal drie keer per week een krachttraining thuis work-out. De andere dagen kun je eventueel andere work-outs doen.

Ideeën voor jouw thuis work-out:

4 single leg oefeningen
Stappenplan Push-Up
Stappenplan Chin-Up / Pull-Up
5 tips om thuis meer te bewegen

Deze krachttraining thuis work-out kun je een aantal keer per week doen:

Single Leg Romanian Deadlift
4 x 15-30

Push-Up
4 x 10-30

Bulgarian Split Squat
4 x 15-30

Chin-Up (of One-Arm Seated Row met weerstandsband)
4 x 15-30

Hip Thrust
4 x 15-30

Arnold Press (of Face Pulls met weerstandband)
4 x 15-30

Side Lying Hip Raise
2 x 15-30

3. Verbeter je voedingspatroon

Nu je veel thuis bent en niet naar de sportschool kunt, heb je misschien wel wat tijd over. Kijk dan eens of je jouw voedingspatroon nog meer kunt verbeteren. Een groot deel van je trainingsresultaten heb je namelijk te danken aan jouw voeding. Zorg ervoor dat je het juiste aantal calorieën en eiwitten binnenkrijgt. Eet gevarieerd en eet dagelijks voldoende groenten en fruit.

In ons e-book #EAT well van onze Powervrouw Bundel leer je stap voor stap hoe je jouw voedingspatroon verbetert en je eigen voedingsschema maakt. Je vindt hierin alle informatie over voeding die je nodig hebt als vrouwelijke krachtsporter.

Bronnen:

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3356951/

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!

 

- Sneakpreview -

     

E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

Must Read

close-link