Terugval dieet? 3 tips om jezelf weer te motiveren na een eetbui

on

KVV Magazine

- Sneakpreview -

 

Helaas overkomt het iedereen wel eens: een eetbui. Je denkt dat alles verpest is en besluit er maar mee te stoppen. Het lukt je niet meer om jezelf weer te motiveren om je gezonde voedingspatroon weer op te pakken. Hoe zorg je er nu voor dat een terugval bij je dieet niet het einde is? In dit artikel vind je 3 tips om jezelf weer te motiveren!

1. Weet dat een terugval niet zo heel erg is

Als je een eetbui hebt gehad of tijdens een avondje uit meer gegeten en gedronken hebt dan je wilde, betekent dat niet dat je alles ineens teniet hebt gedaan. Je komt niet ineens kilo’s aan, ook al heb je nog zoveel gegeten. Misschien lijkt dat de volgende dag wel zo, maar dat is tijdelijk. Die opgeblazen buik kan komen door het soort eten dat je hebt gegeten en doordat je bij het eten van veel koolhydraten meer vocht vasthoudt. Het is daarom ook beter om niet direct de volgende dag op de weegschaal te gaan staan.

Het probleem met een eetbui is niet de eetbui zelf, maar het feit dat we daarna vaak opgeven. Eén terugval zal niet veel effect hebben op je resultaten, maar daarna wekenlang ongezond eten heeft dat wél. Probeer het eens te zien als tandenpoetsen. Als jij een dag vergeet je tanden te poetsen, dan hoef je toch niet direct een gaatje te hebben? Maar als je daarna je tanden maar niet blijft poetsen – omdat je denkt dat je toch al een gaatje hebt -, dan kun je inderdaad wel gaatjes verwachten. Kijk eens op deze manier naar je eetbui en je zult zien hoe gek het eigenlijk is dat we na een eetbui veel ongezonds gaan eten. Het zou toch ook heel raar zijn als je na een dag niet tandenpoetsen maar nooit meer je tanden poetst?

2. Geloof in jezelf

- Advertentie -

Het doorbreken van een bepaald voedingspatroon is niet gemakkelijk. Waarschijnlijk heb je al heel wat gewoontes moeten aanpassen. Het aanleren van nieuwe gewoontes en vooral het afleren van oude gewoontes is niet iets wat je zomaar doet. Het is dus niet zo gek dat je soms een terugval hebt. Het hoort er nu eenmaal bij en je kunt hier alleen maar sterker uit komen. Geloof in jezelf en weet dat je het kan, ook al gaat het soms mis. Als je kijkt naar de langere termijn, ga jij echt wel je doelen behalen!

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Zie je op social media dat het bij anderen alleen maar perfect gaat? Dan is dat waarschijnlijk wat ze laten zien. Niemand is perfect en voor de meeste mensen is het veranderen van hun eetpatroon heel lastig.

Toch zullen er misschien wel wat mensen in je omgeving zijn die het volhouden van hun nieuwe voedingspatroon heel makkelijk lijken te vinden. Vergelijk jezelf echter niet met anderen, want jij bent uniek. Misschien zijn zij al langer bezig, hebben ze al vanaf hun jeugd veel gezonder gegeten, is hun hormoonbalans anders, hebben ze het minder druk met hun werk of gezin… Er zijn veel factoren die hierin meespelen en het kan voor jou helaas net iets moeilijker zijn dan voor iemand anders. Maar dat is helemaal niet erg. Remember: die paar terugvallen zijn het probleem niet en staan jouw resultaten op de lange termijn niet in de weg!

Kun jij wel wat extra motivatie gebruiken? Dan raad ik je ons magazine proefpakket aan. In onze digitale magazines vind je motivatie tips, inspirerende verhalen van andere krachtsporters en veel info over krachttraining, voeding en herstel! Download gratis inkijkexemplaar en check onze abonnementen ->

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!

 

- Sneakpreview -

     

E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

Must Read

close-link