Zo laat je je sportkleding weer lekker ruiken!

on

Laten we eerlijk zijn: iedereen zweet en de geur ervan is niet het meest aangename luchtje. Helaas blijft die lucht vaak wel hangen in de gebruikte sportkleding. Vaak is het een heel karwei om de kleding weer lekker te laten ruiken. Een paar tips tegen de zweetlucht in kleding.

Wasverzachter en wasmiddel

Zodra kleding een nare geur heeft, worden we erg scheutig met de wasverzachter en wasmiddel. We hebben het idee dat het daar een stuk beter van gaat ruiken. Helaas, dat is een fabel. Je kunt zelfs het best geen wasverzachter gebruiken. De sportkleding wordt er niet zachter van en het gaat er juist van stinken. Door veel wasverzachter te gebruiken gaat er een soort laagje om de kleding zitten. De geur blijft dan vastzitten. Daarnaast gaat de stretch er sneller van uit de kleren.

Hoe meer wasmiddel, hoe beter? Eigenlijk niet. Je wilt graag dat je kleding mee rekt als je aan het trainen bent. Wasmiddel en wasverzachter hebben hetzelfde negatieve effect: de stretch gaat uit je kleding.

Soda en Biotex


Inkijkexemplaar KVV Magazine

BEKIJK ONS PROEFPAKKET

Vroeger gebruikten onze moeders massaal soda en biotex. Die middelen zijn nog steeds te koop en ze zijn erg geschikt om zweetgeurtjes te verwijderen. Stop je kleding in een emmer water en voeg daar wat soda of Biotex bij. Bij het gebruik van soda is het goed om de kleding een nacht te laten weken in de emmer. Daarna kan de kleding worden gewassen in de wasmachine.

Wie onze tip over azijn ook probeert, kan het best geen soda of Biotex meer gebruiken. Die stoffen heffen elkaars effect op. Dan is het dus nutteloos. Wie Biotex gebruikt hoeft de was niet eerst een nacht te laten weken; een paar uur is voldoende.

Alternatieve middelen

Als je beter geen wasverzachter en geen wasmiddel kunt gebruiken, wat dan wel? We hebben een paar suggesties uit de categorie ‘oma weet raad’.

- Advertentie -

Allereerst: azijn. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is een wondermiddel. Door de kleding in een beetje witte azijn met water te leggen, verdwijnen de geurtjes. Je kunt daarna de kleding in de wasmachine doen. Het fijne van azijn is dat het er ook voor zorgt dat je kleding mooi blijft. Je kunt de azijn zelfs direct in de wasmachine doen, dat is niet schadelijk.

Een ander handig middel is citroen. Citroen is een natuurlijk keukenmiddel dat geurtje doet verdwijnen. Het schoonmaken van je kleding is daarmee heel handig: je knijpt gewoon het sap van een citroen uit in de wasmachine en je bent klaar.

Snel wassen

Na een workout hebben we misschien niet veel puf meer, maar het is geen goed idee om lang in je zweterige kleding te blijven zitten. Als je een krachttraining hebt gedaan, kun je het best meteen de kleding uitwassen. Als je je natte kleding aanhoudt, loop je kans op ontstekingen en een geïrriteerde huid. Sportkleding is wel heel comfortabel en tegenwoordig ook best wel stijlvol, maar je kunt beter direct na de training weer overstappen op casual kleding.

Hetzelfde geldt voor het lang laten liggen van de kleding. Door de kleding direct uit te wassen, voorkom je dat nare geurtjes in de kleding trekken. Leg de sportkleding nooit op een stapel of in de wasmand. Anders ontstaan er bacteriën en gaan de geurtjes er moeilijker uit. ‘Direct uitwassen’ is het advies dat we kregen van Sportkleding.com.

Uithangen?

De droger is eigenlijk een overbodig apparaat als het gaat om sportkleding. Koop een wasrek en hang de kleding daar aan op. Bij mooi weer je kleding buiten laten drogen is veel beter voor kleding. De frisse lucht en de zon zorgen ervoor dat de kleding weer prima ruikt. Vergeet niet de kleding binnenstebuiten op te hangen, want anders kunnen de kleuren vervagen door de zon.

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met ons magazine en onze e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!


Dit pakket is hét leukste en meest inspirerende pakket voor vrouwelijke krachtsporters!

No-nonsense info over krachttraining, voeding, herstel en mindset, zodat jij je krachten nog meer kunt versterken.

KVV Magazine

KVV is hét digitale tijdschrift voor vrouwelijke krachtsporters met info over training & voeding, inspirerende verhalen van andere krachtsporters en motivatietips. Om het helemaal compleet te maken vind je in elke editie ook een trainingsschema en een weekmenu. Doe extra kennis op en geef je motivatie een boost.

E-book 'Hoe bevorder je spiergroei?'

In het e-book ‘Hoe bevorder je spiergroei?’ (80 pagina’s) leer je hoe je jouw leefstijl aanpast om spiergroei te bevorderen. We gaan het onder andere hebben over training, voeding en spierherstel. Aan het einde van elk hoofdstuk vind je een oefening waarmee je alle info direct in de praktijk kunt brengen.

Inkijkexemplaar

KVV Proefpakket

36.85 22.50BESTELLEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je commentaar in!
Vul hier je naam in

Must Read

close-link