fbpx

Even geleden heeft SENS Bar mij gevraagd om hun eiwit- en energierepen te testen. Het speciale aan de eiwit- en energierepen van SENS Bar is dat deze worden bereid met krekelbloem. Daardoor zijn ze niet alleen voedzaam, maar ook zeer duurzaam. Zelf heb ik nog geen (producten bereid met) krekels gegeten en het leek mij leuk om dit eens te proberen!

SENS Bar Protein Bars en Energy Bars

SENS Bar levert twee soorten repen in verschillende smaken: protein bars en energy bars. De protein bars bevatten twintig gram eiwitten per stuk, zijn koolhydraatarm en 100% natuurlijk. Verder bevatten deze repen gezonde vetten afkomstig uit noten en zaden. De energy bars van SENS Bar zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben een lage glycemische index. De repen bevatten vezels, fruit en noten en zitten boordevol gezonde energie.

Wat zijn de voordelen van krekelbloem?

Dierlijk eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren en dit is meer dan plantaardig eiwit. Voor het fokken van vee is echter veel voer, land en water nodig. Daarnaast wordt er bij het fokken van vee veel afval en vervuiling gecreëerd en veeteelt verhoogt de uitstoot van broeikasgassen. Bij het kweken van krekels is dit allemaal stukken minder, daarom is dit veel beter voor het milieu.

Wat vond ik van de SENS Bar repen?

Het pakketje van SENS Bar was heel leuk om te krijgen: mooi ingepakt op een manier die helemaal bij deze producten past!

SENS Bar repen

Beide energy bars vond ik heel lekker smaken. De ene reep had een smaak van pure chocolade & sinaasappel en de ander een smaak van ananas & kokos. De repen hebben beide een volle smaak en de toevoeging van het fruit maakt de smaak wat frisser en zoet.

De eiwit repen hadden een smaak van pure chocolade &  sesam en pindakaas & kaneel. Ik vond de smaak van deze repen iets te intens en saai. Het had voor mij iets frisser gemogen. Als er aan de eiwit repen fruit was toegevoegd, denk ik dat ik ze al een stuk lekkerder had gevonden.

Ik vind zelf dat SENS Bar een heel goed en innovatief concept is! Het eten van krekels en krekelbloem is nog redelijk nieuw, maar SENS Bar maakt dit nu ook hip en maakt het gemakkelijker voor ons om de stap te zetten naar het eten van krekels. De repen zijn enorm voedzaam en de energy bars vind ik zelf ook lekker. Probeer SENS Bar zelf en ontdek of deze repen iets voor jou zijn!

Heb jij de repen van SENS Bar wel eens geprobeerd? Vertel ons dan over jouw ervaringen in een reactie hieronder!