Warning: http_build_query(): Parameter 1 expected to be Array or Object. Incorrect value given in /home/krachttr/public_html/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 508
Eiwitrijk diner: quiche met kip en champignons

Eiwitrijk diner: quiche met kip en champignons

Vaak eten we vlees of vleesvervangers bij het avondeten en we krijgen dan ook al heel wat eiwitten binnen. Maar deze gezonde quiche met kip en champignons zit echt boordevol eiwitten! Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 100 gr geraspte kaas (jongbelegen)
  • 200 ml magere yoghurt
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart uit diepvries (ontdooid)
  • 3 eieren
  • 3 el verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet en de champignons stukjes en kook het gedurende vijf minuten in water met een beetje zout.
  3. Bekleed ondertussen een taartvorm met de plakjes deeg.
  4. Giet de kipfilet en de champignons af en laat het goed uitlekken.
  5. Hak de knoflook en de verse kruiden fijn.
  6. Klop de eieren los en meng het vervolgens met de knoflook, kruiden, yoghurt, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
  7. Verdeel de stukken gekookte kip en champignons over het deeg in de taartvorm en giet hier het eimengsel overheen.
  8. Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  9. Serveer de quiche eventueel met een lekkere frisse salade.