Deze quiche met kip en champignons zit echt boordevol eiwitten! Hieronder vind je het eenvoudige recept.
Kcal & macro's
Per portie - 1/4 van de quiche
390 Kcal
35% eiwit (34 gr)
32% koolhydraten (124 gr)
33% vet (14 gr)
Ingrediënten (4 personen)
- 300 gr kipfilet
- 400 gr kastanjechampignons
- 120 gr geraspte kaas (jongbelegen)
- 200 ml magere yoghurt
- 4 plakjes deeg voor hartige taart uit diepvries (ontdooid)
- 3 eieren
- 3 el verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes en kook het gedurende vijf minuten in water met een beetje zout.
- Bekleed ondertussen een taartvorm met de plakjes deeg.
- Giet de kipfilet en de champignons af en laat het goed uitlekken.
- Hak de knoflook en de verse kruiden fijn.
- Klop de eieren los en meng het vervolgens met de knoflook, kruiden, yoghurt, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
- Verdeel de stukken gekookte kip en champignons over het deeg in de taartvorm en giet hier het eimengsel overheen.
- Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de quiche eventueel met een lekkere frisse salade.
Wil je kookinspiratie opdoen met meer eiwitrijke recepten en weekmenu's van andere vrouwelijke krachtsporters? In onze magazines vind je dit allemaal + info en tips over krachttraining, voeding en herstel.