Praktische nadelen van afvallen

on

Er is al zoveel geschreven over afvallen en ook over de nadelen hiervan, maar dan vooral psychisch. Over dat het eten je tegenvalt, dat de resultaten niet snel genoeg komen, dat je er somber van kan worden en ga zo maar door. Dit blog schrijf ik voor alle dames die van plan zijn heel veel af te vallen.

Wees niet bang, maar voorbereid!

Ik wil niemand ontmoedigen met dit artikel, maar je wel voorbereiden zodat jij er juist iets meer rekening mee kan houden voordat je eraan begint. Ikzelf begon eraan als een kip zonder kop, viel heel veel af en liep tegen best wat dingen aan.

1. Garderobe

In korte tijd kwam ik heel veel aan. Dit was de eerste keer dat ik als een gek mijn kledingkast aan moest vullen. Omdat ik wist dat ik hoe dan ook weer af zou vallen kocht ik niet teveel… dacht ik. Toen ik 30 kilo afgevallen was paste ik gelukkig veel dingen weer. Maar ik was zoveel afgevallen, dat zelfs broeken die jaren op me hadden liggen wachten nu ook te groot waren.

- Advertentie -

Weer kon ik van alles vervangen. En dan bedoel ik dus echt van alles: broeken, truien, onderkleding, sportkleding en ik heb zelfs een aantal paar schoenen weg moeten doen omdat die te groot bleken te zijn. Blijkbaar hield ik in de tijd dat ik Prednison slikte veel vocht vast in mijn enkels en voeten en hier was ik dus echt niet op bedacht!

2. Overtollige huidi

Killerbody: een term waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt! Strak, strakker, strakst. Maar helaas is dat niet zo simpel als je erg veel af wilt vallen of af bent gevallen. Ieder lichaam is natuurlijk anders, maar als je veel afvalt, houd je toch wat huid over.

We leven in Nederland, waar een operatie voor het verwijderen van overtollige huid niet wordt vergoed. Erg jammer, als je je bedenkt dat afvallen zo gestimuleerd wordt door allerlei gezondheidsinstellingen.

Zelf heb ik dat voornamelijk op mijn buik en de welbekende ‘kipfiletjes’. Mijn trainer zegt me dat ik er trots op moet zijn en hoewel trots nog een groot woord is, waardeer ik ze wel steeds meer. Dit is mijn lichaam dat een ongelooflijke prestatie heeft geleverd en dit hoort er nu eenmaal bij!

Boodschap

Wat ik absoluut niet wil is je bang maken! Ik wil je juist wat handvatten geven, zodat jij er beter op voorbereid bent dan dat ik was! Maak een goed plan voor jezelf. Als het mogelijk is zou je geld kunnen sparen, zodat je altijd wat achter de hand hebt als je nieuwe kleding nodig hebt

Misschien zou je – als je dat wilt – geld opzij kunnen leggen voor een operatie. En wat het allerbelangrijkste is: je werkt aan een gezonder lichaam! Accepteer jezelf en houd van elk onderdeel van je lichaam. Geniet van de weg ernaar toe!

Schaam je niet voor jezelf, maar wees trots op elk doel dat je hebt bereikt! Ga ervoor 🙂

Wil jij je leefstijl blijvend veranderen en kom je er niet uit met alle info die je online vindt? In onze Powervrouw Bundel (4 e-books) leggen wij je stap voor stap uit hoe jij je leefstijl blijvend veranderd. Je vindt hierin alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt én je leert hoe je jouw eigen schema’s maakt.

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!
E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

Suus Bernshttps://www.instagram.com/miss_suus_ibdfit
Ik heb de ziekte van Crohn en daarom ben ik veel bezig met voeding en beweging. Krachttraining is echt mijn passie. Graag informeer en inspireer ik anderen met darmklachten vanuit mijn Facebook-pagina Darmkracht&Health.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je commentaar in!
Vul hier je naam in

Suus Bernshttps://www.instagram.com/miss_suus_ibdfit
Ik heb de ziekte van Crohn en daarom ben ik veel bezig met voeding en beweging. Krachttraining is echt mijn passie. Graag informeer en inspireer ik anderen met darmklachten vanuit mijn Facebook-pagina Darmkracht&Health.

Must Read

close-link