fbpx

Pasta met spinazie en zalm

Wil je een simpele pasta maken die erg gezond is en voldoende eiwitten bevat? Probeer dan eens deze lekkere pasta met spinazie en zalm. De zalm bevat eiwitten en gezonde vetten, in de pasta zitten goede koolhydraten en de spinazie zit boordevol vitamines. Alle voedingsstoffen die je nodig hebt dus en eenvoudig te bereiden!

Ingrediënten

  • 400 gr volkoren farfalle of penne
  • 300 gr verse spinazie
  • 300 gr rode zalmfilet
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr geroosterde pijmboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de pasta in een pan kokend water en kook dit beetgaar volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook totdat het glazig ziet.
  4. Voeg de zalm toe en bak het ongeveer een minuut mee.
  5. Voeg vervolgens een handje spinazie toe en laat dit slinken. Herhaal dit totdat je alle spinazie hebt toegevoegd.
  6. Giet de crème fraîche in de pan en breng het mengsel vervolgens op smaak met wat peper en zout naar smaak.
  7. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en roer ze door het spinazie-mengsel.
  8. Laat het spinazie-mengsel een paar minuten zachtjes koken en voeg vervolgens de pasta toe.
  9. Roer de pasta en het spinazie-mengsel goed door elkaar en schep het vervolgens op borden.
  10. Garneer het gerecht met wat geroosterde pijnboompitten en serveer.

Heb jij een lekkere variatie op dit recept? Deel het met ons in een reactie hieronder!