Onzeker in de sportschool: durf je niet zo goed?

on

De sportschool is de plek waar je naar toe gaat voor je dosis zweet, staal en nog meer zweet. Maar wat nou als je iets nieuws wilt doen, of je wilt wat doen waar iedereen véél beter in is dan dat jij dat bent en je je plotseling onzeker voelt? Ik maak het mee, mijn bodybuildende vriend maakt het mee, maar waarom je shamen als je kunt gainen?

Onzeker omdat je niet weet hoe iets werkt?

Er staat vast wel een andere bezwete gym member die weet hoe het werkt. En je leert door te doen, dus vraag of die fanatieke krachttrainer het je uit wil leggen. En als dat te spannend is, kijk dan gewoon wat hij of zij doet. Zo kom ik vaak aan de meest leuke en boeiende fitness oefeningen. Heb je wel het lef om op iemand af te stappen? Dan heb je meteen iemand die je misschien af en toe wil spotten!

Is op iemand afstappen of toekijken niet helemaal jouw ding? Er zijn altijd nog genoeg sites en filmpjes op internet te vinden waarin alles tot in den treuren wordt uitgelegd. Ook al is niet altijd alles even goed, je kunt er veel verschillende filmpjes bekijken en je merkt vanzelf snel genoeg of iets wel of niet lekker voelt.

Scared about it? Wear it!

- Advertentie -

Ik ga naar een gym waar iedereen gelukkig altijd positief is, dus ik loop gerust met mijn über korte broekje de gym in. Hoe eng ik dat eerst ook vond, als het 35 graden is kijken ze maar de andere kant op als ze mijn benen niet mooi vinden. Mijn advies is dan ook: als je iets aan wilt in de gym omdat het fijn zit, maar je niet zeker weet of het wel kan of staat (lees sociaal geaccepteerd is), gewoon doen! Het gaat om jouw prestatie en dat jij je fijn voelt. En laten we eerlijk zijn, we gaan naar de gym om het beste uit onszelf te halen, niet om Miss Super Sweatstain 2017 te zijn!

Don’t try, DO!

Wees niet bang om te proberen of voor schut te staan. Of het nu is omdat je “maar” drie reps kunt, of dat je “slechts” één minigewicht aan kunt. Schaam je niet om iets te doen! Jij bent met je eigen proces bezig. En al die mensen die het al kunnen of met zware gewichten lopen te gooien, hebben ooit ook een “3-rep met minigewicht”-record gehad! Ik heb me over deze schaamte heen gezet en daardoor kan ik nu dips en pull-ups (wel met een assist). En daar ben ik trots op, want nog geen half jaar geleden kon ik alleen aan een stang hangen. Nu kan ik met assist al mooie sets maken. En ooit, ooit zal ik die assist niet meer nodig hebben. Geneer je dus niet, maar doe!

Kortom, je hoeft niet onzeker te zijn in de sportschool want iedereen is ooit onderaan begonnen. Je mag iets niet kunnen of nog nooit gedaan hebben. Dat is niets om je voor te schamen. Het is alleen zo jammer als dat je tegenhoudt om iets te doen. Soms is trainen niet alleen maar je spieren aan het werk zetten, maar ook je gedachten een curl laten maken!

Na het lezen van mijn blog hoop ik dat ik je gemotiveerd heb om nieuwe dingen uit te proberen en je hier niet voor schaamt. Er is namelijk niets om onzeker over te zijn in de sportschool want je bent hoe dan ook goed bezig als je aan je lichaam werkt.

Bekijk ook onze handige fitness startersguide om goed van start te gaan.

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!
E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je commentaar in!
Vul hier je naam in

Must Read

close-link