fbpx

Eerlijkheid duurt het langst

Dus ik val meteen met de deur in huis: ik ben Suus, 35 jaar en dit is mijn allereerste blogartikel ooit. Ik ben een nieuwe gastblogger van Krachttraining Voor Vrouwen en je zult vanaf nu dus vaker blogs van mij voorbij zien komen. Ik zal mezelf in dit artikel even kort voorstellen en vertellen over de weg die ik tot nu toe heb bewandeld op het gebied van sport en voeding!

Het begon rond 2002

Ik heb altijd wel veel gesport,  – zo deed ik aan turnen, karate en zwemmen -, maar in dit jaar begon mijn liefde voor fitness. Al snel was ik vijf keer per week in de sportschool te vinden en deed ik standaard hetzelfde, waardoor ik eigenlijk weinig vooruitgang boekte. Maar het bezig zijn gaf me al een goed gevoel!

Ziekte en herstel

Op 23 Juni 2010 werd bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld en moest ik aan de prednison, waardoor ik in korte tijd veel kilo’s aankwam. Een operatie volgde en toen begon het herstel. Ik kon maar aan één ding denken en dat was zo snel mogelijk weer de sportschool in om fitter te worden. Na zes weken zat ik weer op mijn favoriete plek, maar ik was op zijn zachtst gezegd best wanhopig over al die aangekomen kilo’s.

Toen ik van sportschool veranderde leerde ik een aantal personal trainers kennen en ik trok de stoute schoenen aan. Een van hen is inmiddels al 3,5 jaar mijn trainer en leerde mij het echte krachttrainen kennen, wat een wereld van verschil! Ik kreeg pittige schema’s en trainde ze braaf! En met resultaat: nu, na drie jaar ben ik 30 kilo afgevallen ☺

De poedertjes en pilletjes

Door de tijd heen leerde ik over supplementen en eiwitpoeders. Ik dacht dat dit wel eens een steuntje in de rug kon bieden en heb inmiddels vaste pilletjes en poedertjes die ik gebruik om te ondersteunen in het behalen van mijn doelen.

Voeding

Mijn voeding was de laatste spreekwoordelijke knop die ik nog om wilde zetten. Na al het trainen en afvallen kwam het punt waarop het niet meer zo makkelijk ging, bleef vrij lang ‘’stilstaan’’ en baalde hier behoorlijk van. Ook gezien mijn aandoening dacht ik dat het geen kwaad kon om ook de voeding goed op orde te krijgen en heb hiervoor voedingsschema’s laten maken. Ik heb nu een hele fijne gewichtsconsulente en een top schema.

Mindset

Laten we dit belangrijke onderdeel niet vergeten! Ook daarmee ben ik hard aan de slag gegaan en al deze dingen samen maken dat ik me zoveel energieker en fitter voel… En bovenal veel gezonder. Ik heb de laatste tijd een enorme ‘honger’ naar informatie over voeding,  ga mezelf er meer en meer in verdiepen en besef dat het grootste deel van je gezondheid wel bij jezelf begint.

De beste keuze voor jezelf

De keuzes die we nu maken kunnen zeker bepalen hoe we ons in de toekomst voelen.  Ook met een ziekte/beperking of aandoening kunnen we prima trainen, mits je goede begeleiding krijgt! Jouw doel is haalbaar, maar stapje voor stapje…