Mozzarella omelet met tomaat en pesto
Bereidingstijd +/- 15 minuten
Dit is een heel eenvoudig recept en echt een van mijn favorieten op het moment. Makkelijk, gezond en genoeg variaties mogelijk!
Wat heb je nodig?
- Cherrytomaatjes (zoveel als je wilt)
- Flinke hand spinazie
- Uitje
- 3 of 4 eieren
- Scheutje melk
- Mozzarella
- 30+ geraspte kaas
- Pesto
- Zout en peper
Hoe maak je het klaar?
- Zet een pan op laag vuur en laat hierin wat kokosolie smelten.
- Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en gooi deze in de pan. Bak ze even goed aan.
- Snijd een uitje en voeg deze toe aan de tomaatjes.
- Doe een flinke hand spinazie in de pan en laat dit even goed slinken. Breek ondertussen de eieren, doe deze in een kom en voeg een scheutje melk toe.
- Meng de eieren en de melk goed door elkaar en schenk dit mengsel over de tomaatjes en de spinazie. Voeg ook de geraspte kaas toe.
- Laat het ei stollen en leg als laatste de mozzarella in plakjes erop en besprenkel het met de pesto. Laat daarna de kaas smelten.
- Voeg als laatste wat zout en peper naar smaak toe en smullen maar :)
Variatie tips
Als je niet te veel hele eieren wil eten, kun je ook één heel ei nemen en voor de rest enkel eiwitten. Je kunt in plaats van 30+ kaas ook wat feta gebruiken. Je kunt groenten toevoegen of weglaten, net wat jij lekker vindt. Ook kruiden kun je afwisselen.
De omelet kun je prima als hoofdgerecht eten, maar het kan ook als bijgerecht gegeten worden. Zelf heb ik deze omelet laatst gegeten in combinatie met een gehaktballetje in tomatensaus. Een erg lekkere combinatie!
Laat je inspireren door weekmenu’s van andere krachtsporters en heerlijke gezonde recepten. Je vindt dit allemaal in onze papieren KVV Magazines + info over krachttraining en voeding, trainingsschema’s, motivatietips en inspirerende verhalen.
✓ No-nonsense info over training, voeding & mindset
✓ Gezonde recepten en weekmenu's
✓ Inspirerende verhalen van andere vrouwelijke krachtsporters