Bereidingstijd +/- 15 minuten

Dit is een heel eenvoudig recept en echt een van mijn favorieten op het moment. Makkelijk en gezond en genoeg variaties mogelijk!

Wat heb je nodig?

  • Cherrytomaatjes (zoveel als je wilt)
  • Flinke hand spinazie
  • Uitje
  • 3 of 4 eieren
  • Scheutje melk
  • Mozzarella
  • 30+ geraspte kaas
  • Pesto
  • Zout en peper

Hoe maak je het klaar?

  1. Zet een pan op laag vuur en laat hierin wat kokosolie smelten.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en gooi deze in de pan. Bak ze even goed aan.
  3. Snijd een uitje en voeg deze toe aan de tomaatjes.
  4. Doe een flinke hand spinazie in de pan en laat dit even goed slinken. Breek ondertussen de eieren, doe deze in een kom en voeg een scheutje melk toe.
  5. Meng de eieren en de melk goed door elkaar en schenk dit mengsel over de tomaatjes en de spinazie. Voeg ook de geraspte kaas toe.
  6. Laat het ei stollen en leg als laatste de mozzarella in plakjes erop en besprenkel het met de pesto. Laat daarna de kaas smelten.
  7. Voeg als laatste wat zout en peper naar smaak toe en smullen maar 🙂

Variatie tips:

Als je niet teveel hele eieren wil eten kun je ook een heel ei nemen en voor de rest enkel eiwitten. Je kunt in plaats van 30+ kaas ook wat feta gebruiken. Je kunt groenten toevoegen of weglaten, net wat jij lekker vindt. Ook kruiden kun je afwisselen. Heb je zelf een lekkere variatie? Laat het ons weten via een reactie hieronder.

De omelet kun je prima als hoofdgerecht eten, maar het kan ook als bijgerecht gegeten worden. Zelf heb ik deze omelet laatst gegeten in combinatie met een gehaktballetje in tomatensaus. Een erg lekkere combinatie!