Masseer je spieren: 6 foam roller oefeningen

on

De foam roller is een belangrijk hulpmiddel voor vrouwen die aan krachttraining doen. Maar lang niet iedereen weet wat dit precies is. Een foam roller is een harde of wat zachtere rol die gemaakt is van een soort schuim. Met verschillende foam roller oefeningen kun je zelf je spieren masseren. In dit blog vind je zes eenvoudige foam roller oefeningen.

Wat zijn de voordelen van foam rollen?

Er worden verschillende dingen beweerd over de voordelen van foam rollen. Zo zou je er met foamroller oefeningen voor kunnen zorgen dat de spieren sneller herstellen. Hierdoor zal je tijdens een volgende training ook beter presteren. Verder wordt beweerd dat je met een foam roller de triggerpoints uit je spieren kunt rollen, waardoor je minder last hebt van stijve spieren en spierpijn. Daarnaast zou je met foam rollen ook je bloedcirculatie en je flexibiliteit kunnen verbeteren.

Of dit allemaal ook klopt, is niet helemaal duidelijk. Hier is namelijk geen overduidelijk wetenschappelijk bewijs voor. Wel geven veel vrouwen aan minder stijve spieren te hebben na het foam rollen. Ook raden fysiotherapeuten het vaak aan. Je kunt zelf eens proberen of je je beter voelt na het doen van enkele foam roller oefeningen. In ieder geval geldt: baat het niet, dan schaadt het niet. Verwacht geen wonderen, maar het kan wel voordelen bieden.

6 foam roller oefeningen

Hamstrings

- Advertentie -

 

Quadriceps

 

Glute

 

Onderrug

 

Schouders

 

Lats

 

Wanneer foam rollen?

Wanneer kun je nu het beste foam rollen? In ieder geval is het verstandig om altijd na een training een aantal foam roller oefeningen te doen, zodat de spieren beter kunnen herstellen en je minder last hebt van stijve spieren/spierpijn. Ook voor de training is het een goed idee om even de foam roller te pakken, aangezien je dan de flexibiliteit en mobiliteit verhoogt. Daarnaast zijn er ook mensen die op rustdagen foam rollen om de spieren nog beter te herstellen voor de volgende training.

Heb jij wel eens een foam roller gebruikt? Deel jouw ervaringen met ons via een reactie hieronder!

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Powervrouw Bundel 1

In de Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, herstel & mindset die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je commentaar in!
Vul hier je naam in

Must Read

close-link