fbpx

Voedzame lunch boordevol eiwitten

Dit eenvoudige lunch gerecht heb je in een mum van tijd klaar en je kunt ook nog een portie bewaren voor de volgende dag! Het recept voor twee porties vind je hieronder.

Ingrediënten (2 porties)

  • 200 gr kidneybonen (uit blik)
  • 200 gr tonijn (uit blik)
  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 groene peper
  • 1 chilipeper
  • 1 el olijfolie
  • 4 tl limoensap
  • 1 tl geperste knoflook

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen alvast de avocado, tomaat, groene peper en chilipeper in kleine stukken.
  3. Meng de olijfolie samen met het limoensap en geperste knoflook in een kom.
  4. Giet de rijst af en verdeel het in twee porties.
  5. Leg hier vervolgens de kidneybonen en de groenten bovenop en daarna ook de tonijn.
  6. Verdeel de olijfolie dressing over de twee porties.

Heb jij dit lunch recept gemaakt? Vertel ons dan wat je hiervan vond door een reactie te plaatsen!