Krachttraining en mindset: hoe zorg je voor voldoende motivatie?
Onlangs schreef ik in mijn voorstelblog dat ik chronisch ziek ben en powerlift. Hoe komt het dat ik ondanks mijn ziekte toch gemotiveerd genoeg ben om te trainen? Welke mindset moet je eigenlijk hebben bij krachttraining?
Als chronisch zieke zou ik natuurlijk kunnen vertellen hoe goed het fysiek gaat. Hoe sterk ik ben geworden en dat ik ook nog eens flink ben afgeslankt, in de hoop jullie te kunnen motiveren. Wellicht ben jij niet chronisch ziek, maar wil je een mooi lijf, een goede conditie en kracht opbouwen.
Maar er is zoveel meer om jezelf te motiveren!
We leven anno 2016 in een stressvolle maatschappij. Aan alles zit een tijdslimiet en excuses om te sporten hebben we genoeg. Sporten ziet men als straf. Bankhangen als beloning. Draai het om! Ga genieten van hetgeen je doet en bereikt.
Doelen stellen
Wat wil je bereiken? Stel je doelen vast. Doelloos starten heeft geen nut. Bedenk een realistisch doel en zet een realistisch tijdschema op. Ga niet plotseling 5 dagen in de week naar de gym om over 3 maanden 15 kilogram te zijn afgeslankt. Geef je lichaam tijd om te wennen. Begin laag in gewicht en zorg eerst voor een correcte techniek. Je tilt uiteindelijk geen 150 kilogram met een geblesseerd lijf.
Houd voldoende rust. Plan je trainingen van tevoren in: 2 dagen trainen, minimaal 1 dag rust en houd altijd 24 uur rust tussen je trainingen. Blijf doorgaan!
Ook met frustraties ga je trainen. Je kunt ze prima inzetten om jouw kracht nog meer tot uiting te laten komen. Je wordt kalmer, meer zen. Je leven draait niet meer om die kleine dingen die het soms zo moeilijk maken. Je leven draait om progressie, optimisme en kracht.
Kan niet bestaat niet. Je kunt het nóg niet. Oefen, maak jezelf sterk, leer omgaan met falen. Niet elke keer lukt het om je persoonlijk record te breken. Train dan nog harder, maak jezelf nog sterker en probeer het opnieuw *. En vier die overwinning als het lukt! Wees trots op jezelf.
* Zonder jezelf volledig uit te putten of steeds tot falen te trainen. Train hard, maar zorg ervoor dat je spieren ook goed kunnen herstellen.
De beloning
En dan komt de beloning. Je lichaam is gezonder, je figuur is vrouwelijk, je hebt meer rondingen. Je waardeert dat babyspierballetje en je houdt van je spiegelbeeld. Rokjes worden leuk, die ene sexy broek staat jou. Mannen kijken niet alleen om, ze respecteren je. Zij snappen het: de discipline, motivatie, dat doorzettingsvermogen. In de gym zijn vrouwen de Koning!
Ik hoop dat er dames zijn die dit lezen en voelen. Wij kunnen het!
Onze magazines staan vol met motivatietips en inspirerende materialen. Elke editie staat vol met informatieve artikelen, inspirerende verhalen, tips & tricks, een handig trainingsschema en een weekmenu. Laat je inspireren en behaal jouw krachttraining doelen met ons magazine voor vrouwelijke krachtsporters.