fbpx

Een poosje geleden kwam ik op een website terecht met verschillende blogs over fitness. Ik las ze door en dacht dat ik er iets van had opgestoken. Blij met mijn nieuwe kennis probeerde ik mijn eten en trainingsschema wat aan te passen. Later las ik echter in een tijdschrift over fitness weer tegengestelde berichten. Ik raakte in de war en wist niet meer goed wat ik nu wel en niet moest geloven.

Om dit voor jou te voorkomen vertel ik graag vanuit mijn eigen ervaring. Ik zal niet zeggen wat het beste is om te doen, maar wat mij helpt en waarom ik iets doe zoals ik dat doe. Op die manier hoop ik je informatie en motivatie te geven vanuit mijn beleving. En als het voor mij werkt, dan is de kans groot dat dit ook voor jou werkt!

Maar ja, wie ben ik?

Je kunt mij typeren als een beginnende krachttrainer die verslaafd is geraakt aan haar hobby. Ik ben bijna dagelijks in de sportschool te vinden en het is mijn levensstijl geworden. Soms tot ergernis van mijn vriend die mijn broeken te strak vind:“Dan kun je net zo goed in je blote kont gaan!”. Of hij maakt rollende oogbewegingen als ik het weer eens over fitness heb.

Het begon ongeveer in augustus 2016. Ik ging een paar keer per week naar de sportschool met als doel: een getrainde buik te krijgen. Ik ben nooit gezet geweest en heb geen overgewicht, maar vond de strakke buiken die je in tijdschriften ziet altijd intrigerend. Nu, maanden later, is mijn doel concreter geworden: een sixpack krijgen. Om dit te behalen ben ik nu bijna dagelijks in Gold’s Gym te vinden en gebruik ik meerdere shakes per dag. Ook is mijn voeding veranderd: zoveel mogelijk eiwitten en zo weinig mogelijk koolhydraten.

In mijn komende blogs licht ik iedere keer een onderwerp uit waarin ik geïnteresseerd ben of waar ik tegenaan ben gelopen. Weet jij nog waar je mee zat toen je net begonnen was? Of loop je nu ook ergens tegenaan? Reageer hieronder en wie weet herken ik het wel en kan ik je helpen!

Ook kun je me volgen op Instagram: sam87oost. Hier post ik vaak foto’s wanneer ik weer eens in de gym ben geweest en houd ik soms via de verhaallijn mijn dag bij.