fbpx

Otto Duijs is van origine personal trainer/fysiotherapeut, maar op dit moment voornamelijk werkzaam als business coach. Hij helpt ondernemers om effectiever te worden en meer power te creëren, waardoor de resultaten met hun onderneming altijd drastisch verbeteren.

Hoe ben je begonnen met krachttraining?

Op mijn zestiende ben ik samen met een vriend begonnen met trainen. Dit deden we voornamelijk op de slaapkamer. We hadden twee kastjes tegen elkaar geschoven en met een barbell konden we daarop benchpressen. Het trappengat naar de zolder gebruikte we om triceps dips te doen en het andere trappengat had bovenin spijlen en daaraan trokken we ons op.

Heel lang hebben we alleen thuis getraind. We breidden de trainingsmogelijkheden meer en meer uit door steeds nieuwe fitness spullen aan te schaffen.

Je richtte je ook op voeding en fysiotherapie, vertel?

Eerst heb ik de CIOS gedaan. Daarna studeerde ik voor fysiotherapie, maar omdat ik de behandelmethodes niet effectief genoeg vond om mensen echt te kunnen helpen ben ik personal trainer geworden. Daarna heb ik nog de opleiding ‘the overload principle’ gevolgd en een onderdeel daarvan was mylogenics. Hiermee kon ik mensen van klachten afhelpen en helpen om hun functies te verbeteren. In diezelfde tijd ging ik me verdiepen in voeding.

Gebruik je supplementen?

Ik gebruik magnesium, zink, visolie, vitamine C, vitamine D, probiotica en eiwitpoeder op basis van bruine rijst.

Welke persoonlijke doelen wil je nog bereiken?

Ik wil fit en gezond blijven en mijn lichaam behouden zoals het is. En ik wil de meest epische coach worden!!

Je bent personal training aan het minderen en voor jezelf begonnen als business coach. Waarom?

Dit was voor mij de meest logische volgende stap om meer diepgang te creëren in mijn werk en om nog meer impact te maken op de mensen waarmee ik werk.

Op welke doelgroep richt je je vooral?

Ik richt me op ondernemers van van midden- en kleinbedrijf die te maken hebben met het coachen van cliënten, zoals personal trainers, fysiotherapeuten en gewichtsconsulenten.

Welke zakelijke doelen wil je nog bereiken?

Ik wil een krachtig eigen bedrijf neerzetten als het gaat om coaching en ik wil zo’n impact maken dat niemand in Nederland meer om me heen kan!!

Heb je tips voor vrouwen die starten met krachttraining?

De uitvoering moet nummer 1 zijn!! En daarnaast moet de intensiteit hoog zijn.