Hoe voorkom je dat je aankomt in de overgang?

on

- Advertentie -

In de overgang verandert je hormoonbalans. Veel vrouwen komen hierdoor aan. Waardoor komt dit nu precies en hoe kun je dit voorkomen?

Er gebeuren verschillende dingen met je lichaam in de overgang. Zo daalt het oestrogeenniveau. Dit hormoon bevordert de vetopslag in je borsten en rond je heupen. Als je oestrogeenniveau daalt, zal het vet meer rond je taille worden opgeslagen. Ook de hoeveelheid progesteron in je lichaam daalt. Dit zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt en hierdoor kom je ook aan.

Daarnaast reageert je lichaam in de overgang minder goed op het hormoon insuline. De suikers uit je bloed worden minder goed verwerkt en worden meer opgeslagen als vet.

Blijf bewegen

Veel vrouwen gaan minder trainen naarmate ze ouder worden of stoppen zelfs helemaal met sporten. Juist als je ouder wordt is het belangrijk om meer te gaan trainen. Dit heeft zoveel voordelen voor je lichaam en het is heel belangrijk voor je vetverbranding. In de overgang verlies je spiermassa, waardoor je lichaam minder vet verbrandt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Zorg er dus voor dat je voldoende beweegt en sport. Het liefst train je minimaal drie keer per week en beweeg je ook regelmatig. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen in de natuur of pak wat vaker de fiets. En wissel je krachttraining af met conditietraining. Focus je tijdens je training helemaal op je work-out en voer de oefeningen volledig uit. Blijf jezelf uitdagen,
maar leer wel je grenzen herkennen en zorg voor voldoende rust om je lichaam te herstellen. Luister naar je lichaam.

Ontdek onze trainingstips voor 40+ en 50+ krachtsporters ->

Geen dieet

Als je aankomt tijdens de overgang, wil je waarschijnlijk gaan diëten om die kilo’s er weer vanaf te krijgen. Maar dit kun je beter niet doen. Met een strikt dieet creëer je vaak een tekort aan bepaalde voedingsstoffen en juist in de overgang heb je die extra hard nodig!

Veel groenten

Het is beter om je te focussen op een gezond voedingspatroon. Eet in ieder geval elke dag voldoende groenten, want dit is goed voor je stofwisseling, je weerstand en je huid. Het liefst tussen de driehonderd en vijfhonderd gram per dag.

Dit lijkt veel, maar als je een beetje creatief bent is dit niet zo moeilijk. Je kunt wat komkommer op je brood doen, snoeptomaatjes eten als tussendoortje, een groentesapje persen en een lekkere salade maken. Kies voor groenten in alle kleuren van de regenboog. Zo krijg je alle gezonde voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Gezonde vetten

Verder zijn gezonde vetten enorm belangrijk in de overgang. Je hebt ze nodig voor je huid, je hersenen en je organen. En ze activeren ook nog eens je vetverbranding! Zorg er wel voor dat je voor de gezonde vetten kiest. Je vindt ze in olijfolie, kokosolie, noten, zaden en avocado. Vermijd de ongezonde vetten. Dit zijn de vetten die je vindt in zonnebloemolie, sojaolie en margarine.

Minder suiker

Nu je in de overgang bent moet je helaas ook nog meer gaan letten op je suikerinname. Suiker is namelijk de belangrijkste oorzaak van buikvet, rimpels en ziekten die veroudering bevorderen. En dat is nu precies wat we niet willen. Let nog beter op wat je eet. Houd een week lang een voedingsdagboek bij, zodat je echt ziet wat je dagelijks eet. Bekijk de ingrediënten op pakjes, potjes en zakjes die je koopt goed en leer onder welke namen suiker wordt vermeld. Of beter nog: haal alles voortaan vers in huis.

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Dit pakket is hét leukste en meest inspirerende pakket voor vrouwelijke krachtsporters!

No-nonsense info over krachttraining, voeding, herstel en mindset, zodat jij je krachten nog meer kunt versterken.

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!

     

E-book 'Hoe bevorder je spiergroei?'

In het e-book ‘Hoe bevorder je spiergroei?’ (80 pagina’s) leer je hoe je jouw leefstijl aanpast om spiergroei te bevorderen. We gaan het onder andere hebben over training, voeding en spierherstel. Aan het einde van elk hoofdstuk vind je een oefening waarmee je alle info direct in de praktijk kunt brengen.

36.85 22.50Bestellen

Must Read

close-link