Hoe kies je een goede fitnesslegging uit? 5 tips

on

De meeste vrouwen sporten in een fitnesslegging. Dit zit heerlijk comfortabel en het is niet te warm. Nu wil je graag een nieuwe sportlegging kopen, alleen ben je bang om een miskoop te doen. Daarom geven wij je in dit blog vijf handige tips!

Tip 1: Kies een fitnesslegging die niet doorschijnt

Elke vrouw heeft hier misschien wel eens mee te maken gehad: een fitnesslegging die doorschijnt. Misschien heb je dat pas door na een aantal keren sporten en vraag je jezelf af wat al je medesporters in de gym allemaal hebben kunnen zien… Om dit te voorkomen is het bij het kiezen van een fitnesslegging het allerbelangrijkste om te kiezen voor een stof die niet doorschijnt. Sommige stoffen kunnen ook na verloop van tijd gaan doorschijnen, dus houd dit in de gaten.

Hoe weet je nu welke stof niet doorschijnt? Dat is niet zomaar te bepalen, maar de stof mag in ieder geval niet te dun zijn. Verder schijnen sportleggings van betere (sport)merken en hogere kwaliteit over het algemeen niet door. Kies ook altijd voor een fitnesslegging en niet voor een gewone legging. Gewone leggings zijn niet ontwikkeld voor al die squats en kunnen daarom snel gaan doorschijnen.

- Advertentie -

Je kunt een fitnesslegging het beste testen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat het materiaal niet doorschijnend is. Of je moet de mogelijkheid hebben om hem terug te sturen. Koop je een goedkope fitnesslegging online en kun je die niet retourneren? Let dan heel goed op de reviews.

Tip 2: Ga voor ademend materiaal

Zoals we in de vorige tip al hebben aangegeven is het van belang om te kiezen voor een echte fitnesslegging. Een gewone legging ademt ook niet, waardoor het warmte en vocht niet goed afvoert. Fitnessleggings kunnen warmte en vocht beter afvoeren, omdat ze van speciaal materiaal zijn gemaakt. De mate waarin dit gebeurt verschilt echter wel per sportlegging. Let daarom op het materiaal van de legging bij het maken van je keuze. Polyester is zeer ademend en je kunt dan ook het beste kiezen voor een sportlegging die voor het grootste deel uit polyester bestaat.

Tip 3: Zorg dat je alle bewegingen kunt maken

Tijdens je fitness training maken je benen veel verschillende soorten bewegen. Ga je daarna nog stretchen of wil je je fitnesslegging ook dragen tijdens een yogasessie? Dan moet je er al helemaal op letten dat je met deze legging aan comfortabel alle bewegingen kunt maken. Dit betekent dat het materiaal voldoende rekbaar moet zijn en het liefst platten naden hebben.

Tip 4: Bepaal of je zakken nodig hebt

Sommige fitnessleggings zijn uitgerust met zakken of zakjes. Dit kan heel handig zijn als je je telefoon graag bij je draagt of de sleutel van je kluisje veilig wilt opbergen. Bepaal daarom of je zakken of zakjes nodig hebt en houd hierbij rekening met het maken van je keuze.

Tip 5: Denk na over de stijl

Je wilt er natuurlijk goed uit zien in je sportkleding. Sportleggings met een printje kunnen ontzettend leuk zijn, maar vaak moet je hier dan wel een neutrale top bij dragen. Heb je juist gekleurde tops of tops met print die je graag draagt? Dan kun je misschien beter kiezen voor een legging zonder print in een neutrale kleur.

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!
E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

Must Read

close-link