3 verrukkelijke, eiwitrijke tapas gerechten

Het is natuurlijk heerlijk en heel gezellig om samen met vrienden of familie tapas te eten. Maar deze tapas hapjes zijn helaas niet altijd even gezond. Daarom vind je in dit blogartikel drie gezonde, eiwitrijke tapas gerechten die je zelf thuis kunt maken!

Omelet wraps met zalm en rucola

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 plakken zalm
  • 4 zongedroogd tomaten
  • 2 handjes rucola
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 1 eetlepel bieslook
  • Scheutje melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren en klop dit los met een scheutje melk en de bieslook.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en giet hier ongeveer een kwart van het eimengsel in.
  3. Bak de omelet wrap totdat het ei gestold is en bak vervolgens ook de andere drie wraps.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng dit samen met zout en peper met de ricotta.
  5. Smeer een lepel van het ricotta mengsel op de omelet wraps.
  6. Leg vervolgens een plak zalm en een beetje rucola op de wraps.
  7. Snijd elke wrap door de helft en zet ze vast met een prikker.

Veganistische mini loempia’s met tofu

Ingrediënten

  • 8 vellen rijstpapier
  • 200 gram tofu
  • 200 gram groentemix
  • Sojasaus
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Zet een kom klaar met lauw water en week hier één voor één de rijstvellen in tot ze een gelstructuur krijgen.
  2. Leg de rijstvellen op een snijplank en schep op 1/3 van de onderkant van elk rijstvel wat tofu en groentemix.
  3. Strooi wat peper naar smaak over de groentemix.
  4. Rol de onderkant van de rijstvellen over de vulling heen en rol ze om.
  5. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen helemaal op.
  6. Serveer de mini loempia’s rauw of bak ze even kort in wat olijfolie in een koekenpan. Dien de loempia’s op met wat sojasaus als een soort dipsaus.

Gevulde eieren met tonijn

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram tonijn
  • 2 el yoghurt
  • 1,5 el zongedroogde tomaatjes (in olie)
  • 1,5 el basilicum
  • 1,5 tl azijn

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de eieren in de lengte door de helft en haal de eidooiers eruit.
  3. Meng de eidooiers samen met de tonijn, yoghurt en azijn in een kom.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de basilicum in kleine stukjes en meng het met het eidooiermengsel.
  5. Vul de halve eieren op met het mengsel en garneer eventueel nog met wat basilicum.

Tapas serveren

Een tapas maaltijd is heel gezellig, maar het is natuurlijk nog leuker als de tafel mooi gedekt is. Serveer de tapas hapjes op de prachtige olijfhouten tapasplanken vanTapasplanken.nl die je hieronder ziet staan en gebruik de bijpassende schaaltjes om dipsausjes te serveren. Verder kun je de tafel dekken met kleine bordjes, bestek ofpincho’s en bijpassende servetten!

olijfhoutentapasplanken.jpghoutensnijplank.jpghoutenschalen.png

Vond je dit een interessant artikel? Volg ons dan op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogplaatsingen en deel dit artikel met je vrienden via de knoppen hieronder!