Eiwitrijk brood | Paleo proof + eenvoudig te bereiden!

Volkoren brood bevat misschien wel veel gezonde koolhydraten, maar helaas slechts weinig eiwitten. In Nederland zijn we gewend om vaak brood te eten, maar daardoor krijgen we wel weinig eiwitten binnen. Hoe kun je dit nu het beste oplossen? Door zelf een heerlijk eiwitrijk brood te maken natuurlijk! Dit recept bevat slechts 3 ingrediënten en is daarnaast ook paleo proof.

Ingrediënten

  • 6 eieren (biologisch)
  • 1/2 kop eiwitshake
  • Grasboter of kokosolie
  • Eventueel als extra: noten, zaden en/of rozijnen

Bereidingswijze

  1. Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet een cakevorm in met grasboter of kokosolie.
  3. Scheid de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten zeer stijf (eventueel met een mixer).
  4. Voeg een halve kop Beef Protein Isolate 97 en de eidooiers aan de eiwitten toe en roer dit totdat het goed gemixt is.
  5. Schep het beslag in de cakevorm en plaats dit in de oven.
  6. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar en haal het daarna uit de oven.
  7. Laat het brood volledig afkoelen voordat je het in plakken snijdt en serveert.