fbpx

Chocoladekoekjes met lijnzaad

We zijn natuurlijk allemaal groot fan van chocolade en wat is er nu lekkerder dan een gezond tussendoortje met chocolade? Deze chocoladekoekjes met lijnzaad smaken verrukkelijk en je kunt hiervan snoepen zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • ½ kopje amandelmelk of sojamelk
  • ½ kopje amandelschaafsel
  • 1/3 kopje volkoren meel
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 schep whey poeder (chocolade of vanille)
  • ½ tl kokosolie
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl kaneel
  • Snufje zout
  • Optioneel: cacao nibs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng de volkoren meel, lijnzaad, rietsuiker, cacaopoeder, whey poeder, bakpoeder, kaneel en zout in een grote kom.
  3. Pureer de banaan en meng dit samen met de kokosolie en de amandelmelk of sojamelk door de andere ingrediënten in de kom.
  4. Roer vervolgens het amandelschaafsel door dit mengsel.
  5. Schep voor elk koekje 1 ½ tot 2 eetlepels van het deeg op de bedekte bakplaat.
  6. Plaats de koekjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer zeven tot negen minuten gaat.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  8. Smelt eventueel nog cacao nibs au bain marie of in de magnetron en garneer de koekjes met de gesmolten chocolade.

Vond je dit een interessant artikel? Volg ons dan op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogplaatsingen en like en deel dit artikel via de knoppen hieronder!