7 tips voor de krachtsportende powervrouw

Ook jij bent een powervrouw! Misschien weet je dat nog niet, maar kijk maar eens wat je allemaal doet. Je runt het huishouden, zorgt voor de kids (en je partner), maakt carrière en tegelijkertijd houd je je ook nog eens bezig met je gezondheid én de gezondheid van de mensen om je heen. Continu ben je bezig om jezelf te verbeteren en je doelen te behalen, terwijl je ook voor de mensen om je heen zorgt.

Voor jou als powervrouw hebben we een aantal tips om een rijtje gezet om een krachtsportende powervrouw te blijven én je krachten nog meer te versterken. 💪

 

1. Voeg power oefeningen toe aan je training

 

Je wilt sterker worden en snel resultaat behalen? Dat gaat niet door alleen maar wat oefeningen met licht gewicht op apparaten te doen. Nee, het is belangrijk om te kiezen voor de echte power oefeningen waarmee je het gehele lichaam (en ook de kleine spiertjes) traint!

🏋️‍♀️ Welke oefeningen zijn dit dan? De alom bekende oefeningen: Squats, Deadlifts en Bench Press. Kun je deze oefeningen nog niet of start je net met krachttraining? Vervang de gewone Back Squat dan door Goblet Squat of Bulgarian Split Squat, de Deadlift door een Hexbar Deadlift of Single Romanian Deadlift en de Bench Press door een Push-Up. Zo versterk je wel alvast de spieren die je gebruikt voor deze oefeningen en kun je binnenkort gaan oefenen met een gewone Back Squat, Deadlift en Bench Press!

 

👉 Wil je serieus aan de slag gaan en het optimale uit je trainingen halen? Laat je dan door ons coachen!

7 tips voor de krachtsportende powervrouw

2. Verdeel je macro’s op de juiste manier

 

Je hebt eiwitten, vetten én koolhydraten nodig. Als krachtsportende powervrouw is het belangrijk dat je dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt, ongeveer 1,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Je spieren zijn namelijk opgebouwd uit eiwitten. Door voldoende eiwitten te eten zorg je voor beter spierherstel en dus ook meer spiermassa. 🍗🍳

🍚 Verder zijn koolhydraten van belang voor je energieniveau en deze stofjes hebben ook spieropbouwende functies. Alleen als je insuline resistent bent, is het aan te raden om koolhydraatarm of -beperkt te eten. Je hebt ze namelijk echt nodig als krachtsportende powervrouw!

Gezonde vetten spelen zijn niet echt van belang, maar ze zijn wel belangrijk voor je lichaam en indirect ook weer voor je prestaties. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor het transport van andere voedingsmiddelen in je lichaam. 🐟

Verdeel je je macro’s op een goede manier die perfect aansluit bij jouw lichaam en je doelen? Dan zul je merken dat je prestaties en herstel echt vooruitgaan!

 

👉 Hulp nodig met je voeding? Kijk dan eens of ons ultra persoonlijke voedingsschema iets voor je is (+ voorbeeldschema).

 

3. Geloof in je eigen kracht

 

Als powervrouw is het belangrijk om in jezelf te geloven. Alleen dan kun je een echte powervrouw zijn en al je krachten goed inzetten. Maak eens een lijst met alle dingen die je nu al hebt bereikt. Zie je wel dat je een powervrouw bent en veel krachten hebt?

⏩ Kan je zelfvertrouwen toch een extra boost gebruiken? Schrijf dan dagelijks drie kleine successen van die dag op in een notitieboekje. Dit hoeven geen enorme successen te zijn. Het mogen ook kleine dingen zijn, zoals: ‘het huis opgeruimd’, ‘een oudere vrouw geholpen met oversteken’, ‘een collega geholpen’, ‘eindelijk een moeilijk gesprek gevoerd met een vriend(in)’, ‘tijd voor mezelf genomen’, ‘naar de sportschool gegaan’, ‘dat koekje niet gegeten’ etc.

  • Aanbieding!Powervrouw Bundel - Voorverkoop

    Powervrouw Bundel – Voorverkoop

    56.00 29.00

4. Neem tijd voor jezelf

Ben je altijd maar bezig om doelen te behalen, jezelf te verbeteren en anderen te helpen? Kijk eens of je tussendoor wel voldoende rust neemt! Het is belangrijk dat je af en toe echt een momentje voor jezelf hebt om helemaal te ontspannen, zodat je daarna weer vol nieuwe kracht verder kunt gaan.

Een moment voor jezelf is ook echt een moment voor jezelf: niet met je vrienden, partner, kinderen of Netflix. Helemaal alleen met jezelf. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen, doe wat yoga-oefeningen of ga even naar de sauna. Pak je rust en zorg dat je jezelf helemaal oplaadt. Dat heb je wel verdiend! 🚶‍♀️

7 tips voor de krachtsportende powervrouw

5. Leer jezelf gewoontes aan

 

Soms kan het zo lastig zijn om:

➜ Jezelf aansporen om naar de sportschool te gaan

➜ Snel een gezond maaltijd te maken i.p.v. te kiezen voor een afhaalmaaltijd

➜ De afwas te doen

➜ De fiets te pakken voor die paar kilometer naar je werk i.p.v. de auto

En zo zijn er nog veel meer van dit soort situaties. Urenlang zie je hier tegenop, terwijl de activiteit zelf maar een kwartier tot een uur in beslag neemt. Uiteindelijk besluit je het toch niet te doen… 😔

Hoe kun je dit oplossen? Door gewoontes aan te leren! Als iets een gewoonte is, doe je het gewoon zonder na te denken. Je hoeft dan geen uren meer met jezelf te gaan discussiëren. Hoe fijn is dat? Plan daarom vaste sportdagen en -tijden, ga na je werk niet direct op de bank zitten en dwing jezelf om meteen de gaan koken, doe de afwas op een vast tijdstip en ga alle dagen op de fiets naar je werk (ook als het slecht weer is). Als je dit drie weken tot twee maanden volhoudt, zijn dit gewoontes geworden. Het gaat dan helemaal vanzelf!

6. Sta positief in het leven 🤗

 

Heb jij het gevoel dat alles je altijd maar tegenzit? Probeer dan eens wat positiever in het leven te staan! Het is echt niet zo dat het universum zich op jou gemunt heeft. Je ervaart dit alleen zo, je ziet situaties sneller als negatief. En uiteindelijk kun je hierdoor negatieve situaties gaan aantrekken aan doordat je negativiteit uitstraalt. Dit wil je niet, toch?

Probeer alles eens van de positieve kant te bekijken. Elk nadeel heeft zijn voordelen. Ga bij elke negatieve situatie na welke voordelen dit voor jou mee kan meebrengen. Zo blijf je de positieve kanten inzien en ga je vol energie door het leven. Je trekt de juiste mensen aan én je maakt de mensen in je omgeving blij! 😉

7 tips voor de krachtsportende powervrouw

7. Inspireer anderen

 

Door anderen te inspireren krijg je zelf een energieboost én je helpt de ander hiermee. Doe waar je in gelooft, volg je hart, laat dit zien aan anderen en inspireer hen met jouw ervaringen! Het kan op het begin misschien moeilijk zijn om jezelf open te stellen, maar je zult ervaren dat anderen dit alleen maar kunnen waarderen. Wees jezelf en laat zien wie je bent. ❤️

Wil je ervaren hoe het is om anderen te inspireren? Deel dan jouw verhaal of een inspirerende tip of quote in onze Facebook groep KVV Lezers en laat je ook inspireren door andere krachtsportende powervrouwen!

 

Laat je inspireren en connect met andere krachtsportende powervrouwen!

 

Met Krachttraining Voor Vrouwen willen wij startende en gevorderde krachtsporters een stap verder helpen, inspireren en samenbrengen. Veel informatie over internet is gericht op mannen en vrouwen zijn toch heel andere wezens die anders moeten trainen en met andere issues en vragen zitten. Omdat ik zelf maar weinig goede info kon vinden en weinig vrouwelijke krachtsporters om mijn passie mee te delen besloot ik – de founder Rowan Blom – vier jaar geleden om deze website en onze social media kanalen op te richten.

Inmiddels is onze community enorm gegroeid naar 44.000 fans en dit jaar hebben we ook 👉 ons magazine uitgebracht. Onze fans zijn hier helemaal weg van.

 

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met ons magazine en onze Powervrouw Bundel krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

 

 

 

Dit pakket is hét leukste en meest complete pakket voor vrouwelijke krachtsporters!

 

Alles over krachttraining, voeding, herstel en mindset, zodat jij je krachten nog meer kunt versterken.

 

Powervrouw Bundel

 

De e-book bundel bestaat uit vier e-books van elk 100 pagina’s:

TRAIN hard: Alles over krachttraining, zowel voor starters als gevorderde krachtsporters

EAT well: Voeding voor de powervrouw. Welke voeding heb je nodig als vrouwelijke krachtsporter?

RELAX enough: Hoe laat je je spieren optimaal herstellen en hoe plan je tijd in om echt even te ontspannen?

DREAM big: Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft en hoe ga je om met emoties?

 

KVV Magazine

 

KVV is hét tijdschrift voor vrouwelijke krachtsporters met info over training & voeding, inspirerende verhalen van andere krachtsporters en motivatietips. Om het helemaal compleet te maken vind je in elke editie ook een trainingsschema en een weekmenu. Doe extra kennis op en geef je motivatie een boost.

  • Aanbieding!Powervrouw Bundel + Proefpakket KVV

    Powervrouw Bundel + Proefpakket KVV

    74.00 39.00