6 tips om goedkoop én gezond te eten

on

Heb jij een klein budget of wil je gewoon niet te veel geld besteden aan boodschappen? Soms gebruiken we dit als excuus om ons eetpatroon niet te hoeven aanpassen, maar nutriëntrijke voeding hoeft helemaal niet duur te zijn! Met deze zes tips kun jij ook met een klein budget gezond eten.

1. Laat de ongezonde snacks liggen

Als je alleen al geen ongezonde snacks meer koopt, eet je een stuk gezonder én bespaar je geld. We klagen vaak over de prijs van groenten, vlees of vis, maar we kijken nooit echt naar de totale kosten van al die ongezonde snacks die zomaar in ons winkelmandje belanden. Probeer deze snacks te laten liggen en bespaar direct geld! Natuurlijk mag je af en toe ook iets eten wat je echt lekker vindt. Ontzeg jezelf dus niet alles.

2. Laat ook de fancy voeding liggen

Met fancy voeding bedoelen we de voedingstrends van dit moment. Steeds weer komen er producten voorbij in het nieuws en op social media die je móet eten. Dit zijn vaak ook gezonde producten, maar meestal zijn ze ook niet heel goedkoop (denk aan avocado, zalm, chiazaad). Je kunt die voedingsstoffen ook wel uit andere producten halen die goedkoper zijn. Als je zorgt voor voldoende variatie kom je ook met voordeligere producten wel aan je dagelijkse behoeften.

- Advertentie -

Zalm wordt trouwens niet voor niets aangeraden, want dit is een vette vissoort. Om voldoende Omega 3 binnen te krijgen is het aan te raden om twee keer per week vette vis te eten. Zalm is hier perfect voor, maar het is ook niet goedkoop. Je kunt ook kiezen voor makreel, paling, haring en sprot. Deze vissoorten zijn ook niet allemaal even goedkoop, maar zo vind je wellicht altijd wel een aanbieding.

3. Maak eenvoudige gerechten

Sommige recepten hebben een hele lijst aan ingrediënten. Je moet hiervoor allemaal sauzen en kruiden in huis halen die je daarna misschien wel nooit meer gebruikt. Om geld te besparen kun je beter kiezen voor eenvoudigere gerechten. Wil je toch een uitgebreid recept maken? Kijk dan welke sauzen en kruiden je eventueel weg kunt laten of kunt wisselen met producten die je al in huis hebt.

4. Kies voor diepvriesproducten

Wist je dat producten uit de diepvries nóg verser zijn en meer voedingsstoffen bevatten? En ze zijn ook nog eens voordeliger! Groenten, fruit en vis vind je ook gewoon in de diepvries en kun je zo tegen een goedkope prijs inslaan.

5. Sla veel in als iets in de aanbieding is

Elke week alle supermarkten afgaan voor de nieuwste aanbiedingen is niet fijn. Je kunt beter voornamelijk kijken naar de aanbiedingen van producten die wat duurder zijn. Sla hier dan direct ook wat meer van in, zodat je een tijdje vooruit kunt. Ja, het is nu even een kostenpost, maar uiteindelijk bespaar je hiermee geld. Let er wel op dat je genoeg ruimte hebt om het op te bergen, zeker als het in de koelkast of vriezer bewaard moet worden.

6. Gooi zo min mogelijk weg

Last but not least: gooi zo min mogelijk weg. We gooien gemiddeld 15% van onze voeding in de prullenbak. Als je dit niet meer doet, bespaar je dus direct al 15% op je boodschappen! Doe slim boodschappen, zodat je uitkomt met de voeding die je in huis haalt. Heb je toch iets over? Gooi dit dan niet weg, maar verwerk het in een maaltijd.

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!
E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je commentaar in!
Vul hier je naam in

Must Read

close-link