10 voordelen van gezond eten

on

KVV Magazine

- Sneakpreview -

 

Gezond eten kan je helpen om je bodygoals te behalen, maar het biedt ook nog zoveel andere voordelen! Vind je het soms lastig om iets lekkers te laten staan? Misschien kan deze lijst met voordelen je dan weer motiveren!

1. Mooi gevormd lichaam

Door gezond te eten kun je afvallen én spieren opbouwen of juist aankomen in gewicht.

2. Meer energie

Voeding met veel suiker of ongezonde transvetten geeft je even meer energie, maar later krijg je weer een energiedip. Gezonde voeding geeft je langere tijd energie en houd je energieniveau stabiel.

3. Beter bestand tegen ziektes

- Advertentie -

Vitamines, mineralen, voedingsvezels en eiwitten verbeteren je weerstand, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes.

4. Goede stoelgang

Het eten van voldoende vezelrijke voeding zorgt voor een goede darmfunctie. En dit heeft weer een positief effect op de stoelgang.

5. Minder stress

Het eten van suikerrijke voeding kan zorgen voor meer stress, terwijl het eten van voldoende vitamines en mineralen ervoor zorgt dat je stress afneemt.

6. Goed voor je huid, haren en nagels

Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met verzorgingsproducten voor je huid, haren en nagels. Maar als je ongezond eet is dat dweilen met de kraan open. Als je gezonder gaat eten, gaan je huid, haren en nagels er ook veel gezonder uit zien.

7. Meer bewegen

Doordat je van gezond eten meer energie krijgt, heb je ook meer zin om te gaan bewegen.

8. Goed gevoel

Na het eten van de zoveelste ongezonde snack of maaltijd voel je je misschien schuldig. Een gezonde maaltijd geeft je daarentegen juist een goed gevoel. En als je overwegend gezond eet, mag je af en toe echt wel even zonder schuldgevoel genieten van iets lekkers.

9. Langer fit

Gezonde voeding heeft een positieve invloed op je spieren en botten. Hierdoor heb je minder snel last van pijnklachten of blessures en blijf je langer fit.

10. Gezonde voeding is goedkoop

Het lijkt misschien duur om gezond te eten, maar gezond eten is vaak juist goedkoper! Reken maar eens uit hoeveel je nu uitgeeft aan Big Mac’s, cola op het station, repen chocola en zakken chips. Je kunt hierop heel wat geld besparen, waarmee je gemakkelijk die extra groenten en fruit kunt betalen.

Wil je meer tips om gezond te eten? In het e-book #EAT well van onze Powervrouw Bundel lees je alles over gezonde voeding en leer je hoe je zelf een voedingsschema maakt!

Wij vinden dat elke vrouw de juiste info verdient waarmee ze echt resultaat gaat behalen. Met onze magazines en e-books krijg jij alle info & motivatie die je nodig hebt!

   

Wat houdt het KVV lidmaatschap in?

KVV Magazine

KVV is hét digitale magazine voor de vrouwelijke krachtsporter. Het magazine staat boordevol informatie over krachttraining, voeding en herstel, inspirerende verhalen van andere krachtsporters, lekkere recepten voor meer kracht en motivatie tips. In elke editie vind je ook een trainingsschema en een weekmenu. Met dit tijdschrift willen we zowel de startende als de gevorderde krachtsporter informeren, inspireren en motiveren. Ons digitale magazine kun je met je telefoon overal mee naar toe nemen. Ontdek alles op het gebied van krachttraining en geef je motivatie een boost!

 

- Sneakpreview -

     

E-books

Met het KVV lidmaatschap ontvang je naast het KVV Magazine ook elk kwartaal een nieuw e-book van minimaal 80 pagina’s t.w.v. € 19. Onze Powervrouw Bundel is met veel enthousiasme gelezen en we blijven graag nieuwe, kwalitatieve content creëren die relevant is voor jou als krachtsporter. Je kunt hierbij denken aan e-books als:

✓ Bulken en cutten: de ultieme guide
✓ Je slaap verbeteren
✓ 50 eiwitrijke recepten
✓ Verminder stress en haal meer uit je training
✓ Hoe zorg je voor blijvende gedragsverandering?

Must Read

close-link